Web Generator

Comunicate de presa

SANCȚIUNI PENTRU CONDUCĂTORII AUTO CARE NU RESPECTĂ PREVEDERILE O.U.G. NR. 195/2002

Polițiștii locali din cadrul Biroului de Siguranță Rutieră au executat în data de 15.03.2018 o acțiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice (oprire, staționare, acces interzis) situație în care, polițiștii locali au competența conferită de lege de a opri în trafic conducătorul auto care nu respectă această regulă.
Zona vizată a fost zona centrală a orașului ( Piața Centrală, Piața Sud, Șerbănești, Milcov, Ștefan cel Mare), cu prilejul acțiunii fiind verificate un număr de 44 autovehicule, s-a dispus un număr de 36 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.635 lei și 58 puncte de penalizare la permisul auto.
Facem apel pe această cale către conducătorii auto, care parchează/staționeză neregulamentar pe raza municipiului Bacău, să evite aceste situații, deoarece activitățile desfășurate de polițiștii locali pe această linie au un caracter permanent, urmând a fi extinse și în celelalte zone ale orașului.

ACȚIUNI PRIVIND FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER

Miercuri, 07.03.2018, în intervalele orare 12.00 - 14.00 și 15.00- 17.00, polițiștii locali din cadrul Biroului de Siguranță Rutieră au executat acțiuni, care au vizat respectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind abaterile statice ( oprire, parcare, acces interzis) și respectarea prevederilor H.C.L. 84/2008, privind regimul parcărilor cu plată. Zonele vizate au fost Piața Centrală, Piața Nord, Calea Romanului, str. Ștefan cel Mare, etc. Cu prilejul acțiunii au fost verificate un număr de 37 autovehicule și aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1940 lei și 32 puncte de penalizare la permisul auto.
De asemenea, în perioada următoare, polițiștii locali vor acționa cu prioritate pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto care staționează neregulamentar în intersecții sau în stațiile destinate transportului public din Municipiul Bacău. Recomandăm conducătorilor auto să staționeze cu autoturismele doar în locurile special amenajate pentru a nu fi îngreunată circulația rutieră și pietonală.

ÎN ATENȚIA POSESORILOR DE VEHICULE DESTINATE TRANSPORTURILOR DE MĂRFURI SAU PERSOANE ȘI UTILAJE AUTOPROPULSATE

Ieri, 07.03.2018 politiștii locali din cadrul Biroului de Intervenții au fost solicitați să acorde sprijin colegilor de la Biroul de Siguranță Rutieră care au depistat în trafic o autoutilitară, ce nu deținea permis de liberă trecere pentru municipiul Bacău. A fost identificat numitul B.T.G. din Ploiesti, 30 de ani, care s-a opus procedurii de legitimare și a refuzat să prezinte actele solicitate de polițiștii, motiv pentru care legitimarea a fost facută cu sprijinul agenților de intervenție. În cauză a fost dispusă măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 61/1991 și Hotărârii Consiliului Local nr. 362/2007.
Poliţia Locală Bacău sfătuieşte reprezentanţii agenţilor economici, care ignoră prevederile legale cu privire la obligativitatea deţinerii de permise de liberă trecere, să intre în legalitate, deoarece verificările pe acest segment de activitate au un caracter permanent.

NU UITAȚI SĂ VA LUAȚI PERMISUL DE LIBERĂ TRECERE!

POLIȚIȘTII LOCALI AU RIDICAT DIN NOU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ

În vederea combaterii comerţului ilicit cu ţigări fără marcaje fiscale și documente de proveniență, poliţiştii locali desfășoară zilnic acțiuni pentru identificarea persoanelor care agasează trecătorii oferindu-le spre vânzare ţigarete de contrabandă.
În acest sens, astăzi 02.03.2018, în jurul orelor 09:30, poliţiştii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în zona Pieții Centrale, l-au depistat pe numitul U.N. de 42 ani, domiciliat în com. Horgești și pe numita S.M. de 46 ani, din Bacău având în mașină 940 țigarete.
A fost dispusă măsura de ridicare în vederea confiscării și înaintării acestora către lucrătorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 1 Suceava, pentru dispunerea măsurilor legale.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LOCALI PE LINIA RESPECTĂRII PREVEDERILOR H.C.L. 223/2001 

În data de 28.02.2018, în intervalul orar 9.00-13.00, polițistii locali au acționat pe linia respectării prevederilor H.C.L. 223/2001, pentru respectarea curățeniei și a prevederilor legale privind protecției mediului. Cu acest prilej au fost verificate 7 zone (Piața Sud, zona Cornișa Bistriței, Zona Cartier Bistrița Lac, etc.) și legitimate 24 de persoane, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 1140 lei.
Poliția Locală a Municipiului Bacău recomandă cetățenilor să respecte normele de privind păstrarea curățeniei și a protecției mediului, întrucât aceste acțiuni vor avea un caracter permanent pentru asigurarea unui climat civilizat de conviețuire socială.

VERIFICĂRI PRIVIND REGIMUL DOMICILIAR

Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale a desfășurat în data de 28.02.2018 o acțiune ce a avut ca scop identificarea și depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale, tulburarea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor de natură infracțională în vederea creșterii sentimentului de siguranță a cetățeanului.
Zona vizată a fost str. Orizontului unde polițiștii locali au verificat un număr de 25 apartamente, au legitimat un număr de 9 persoane și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 200 lei pentru nereguli constatate la regimul domiciliar.

PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST GĂSITE DE POLIȚIȘTII LOCALI

În perioada 26 – 28 februarie 2018, având în vedere că au fost înregistrate temperaturi foarte scăzute, cu prilejul activităților curente, politiștii locali au acționat pentru depistarea și identificarea persoanelor fără adăpost care ar avea de suferit din cauza temperaturilor extreme.
Astfel, au fost depistate un număr de 3 persoane. Pentru L.V de 35 ani din Itești a fost dispusă masura apelării a seviciului 112 pentru preluarea și transportarea acestuia în vederea primirii ajutorului de specialitate iar pentu G.L., 61 ani și N.D. 62 ani ambii din Bacău, fiind dispusă măsura de conducere la Centrul de Cazare Temporara a Persoanelor fără Adăpost din subordinea DAS Bacău.

ACȚIUNE PRIVIND RESPECTAREA PREVEDERILOR OUG 195/2002 ȘI HCL 84/2008

Polițiștii locali din cadrul Biroului de Siguranță Rutieră și Biroului de Ordine Publică, au executat ieri, 26.02.2018, o actiune comună, care a vizat respectarea prevederilor OUG 195/2002 și HCL 84/2008. Au fost verificate cu acest prilej abaterile statice( oprire, staționare), accesul interzis, respectarea regimului parcărilor cu plată pe raza municipiului Bacău, precum și alte abateri prevăzute de actele normative mai sus- menționate.
Zonele vizate și verificate au fost Piața Centrală, Piața Sud, B-dul Unirii, Str. Energiei, cu prilejul acțiunii fiind verificate un numar de 56 autovehicule, aplicate un numar de 31 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2795 lei și 34 puncte de penalizare la permisul auto.
Biroul de Siguranța Rutieră avertizează pe această cale conducatorii auto să respecte prevederile legale în vigoare, pentru asigurarea unui climat civilizat de trafic pe străzile muncipiului, acest tip de actiuni urmând să capete un caracter permanent.

PERSOANELE FĂRĂ ADĂPOST ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR LOCALI

Având în vedere atenționările meteorologilor cu privire la codul galben de ninsori și temperaturi scăzute, polițiștii locali sunt în teren și depun eforturi susținute pentru depistarea și instituționalizarea persoanelor fără adapost, pentru înștiințarea agenților economici cu privire la obligația de a îndepărta țurțurii, gheața și zapada de pe trotuarul aferent locației în care își desfășoară activitatea.
Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente cauzate de căderile masive de zapadă, însă polițiștii locali rămân mobilizați pentru a putea interveni imediat în sprijinul cetățenilor.
În acest sens, în perioada următoare, polițiștii locali vor continua acțiunile cu efective mărite pentru a preveni evenimente nedorite.
Precizăm că bacăuanii pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale la nr. de telefon 0234/986, atunci când observă persoane din categoria celor defavorizate, care se adăpostesc în scări de bloc sau alte locații improvizate, pentru a fi dirijat un echipaj de poliție locală cu scopul conducerii acestora la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fară Adapost din subordinea DAS Bacău.

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIA LOCALĂ ÎN PERIOADA DE PRIMĂVARĂ

Având în vedere apropierea sărbătorilor de 1 și 8 Martie polițiștii locali vor monitoriza locațiile aprobate și repartizate de Primaria Bacău, în care agenții economici vor desfășura activități de comerț cu mărfuri specifice perioadei (marțișoare, flori, aranjamente florale și alte produse specifice).
În acest context, pentru asigurarea unui climat civilizat de comerț, siguranță publică și pentru respectarea prevederilor legale privind mediul, Poliția Locală va efectua verificări și se vor lua măsuri, conform legislației în vigoare, pentru buna desfășurare a actului de comert pe perioada menționată.
O primavară frumoasă!

ACȚIUNE PRIVIND REGIMUL PARCĂRILOR CU PLATĂ

Polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfășurat în data de 21.02.2018, între orele 10.00 si 14.00, o acțiune, ce a vizat respectarea regimului parcărilor cu plată din zona centrală a municipiului (parcare Casa de Cultură, parcare str. Dumbravei, parcare Parcul Trandafirilor, parcare Hotel Dumbrava, etc.), faptă prevazută și sancționată de HCL. 84/2008. Cu prilejul acțiunii au fost verificate un numar de 143 autovehicule, din care 78 aveau tichetul de parcare expus, 27 aveau încheiate abonamente pentru parcările cu plată, 2 achitaseră contravaloarea taxei de parcare prin SMS, un numar de 18 fiind comunicate în vederea verificării și sancționării ulterioare. Au fost aplicate un numar de 17 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 950 lei.
Poliția Locală face un apel la conducatorii auto, care aleg să-și parcheze mașina în parcările cu plată, să achite contravaloarea timpului petrecut în acestea, prin intermediul uneia dintre metodele disponibile ( aparat de taxare, încasator, acolo unde este cazul, SMS sau abonament), pentru a evita sancțiuni contravenționale cuprinse între 100 si 500 lei.

ACȚIUNE PRIVIND RESPECTAREA PREVEDERILOR OUG 195/2002

În data de 21.02.2018, în intervalele orare 10.00 - 12.00 si 16.00- 18.00, polițiștii locali din cadrul Biroului de Siguranță Rutieră au executat o acțiune, care a vizat respectarea prevederilor OUG 195/2002, privind abaterile statice ( oprire, parcare, acces interzis) și respectarea prevederilor HCL 84/2008, privind regimul parcărilor cu plată. Zona vizată a fost zona centrală a orașului ( Piața Centrală, Piața Sud, str. M. Viteazu, str. Ștefan cel Mare, str. Mioriței, str. Milcov), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 29 autovehicule, aplicate un numar de 20 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2840 lei și 36 puncte de penalizare la permisul auto. Facem apel pe această cale către conducătorii auto, care parchează/staționeză neregulamentar pe raza municipiului Bacău, să evite aceste situații, deoarece activitațile desfașurate de polițiștii locali pe această linie au un caracter permanent, urmând a fi extinse și în celelalte zone ale orașului.

ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ RIDICATE ÎN VEDEREA CONFISCĂRII
DE POLIȚIȘTII LOCALI 

Astăzi, 21.02.2018, în jurul orelor 09.20, polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică s-au autosesizat cu privire la faptul că, în Piața Centrală, un cetățean comercializează țigări de contrabandă. În urma verificărilor s-a constatat că persoana se numește S.E, de 69 ani, din Bacău și deținea într-un rucsac un numar de 30 pachete de țigari, fară marcaje fiscale și documente de proveniență.
A fost dispusă măsura sancționarii contravenționale a persoanei în cauză și ridicarea în vederea confiscării a pachetelor de țigări urmând ca acestea să fie înaintate către lucrătorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava 1, pentru dispunerea măsurilor legale.

PERSOANE AFLATE ÎN DIFICULTATE AJUTATE DE POLIȚIȘTII LOCALI

Ieri 18.02.2018 în jurul orelor 10.00, polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică și Evidență a Persoanei, aflați în timpul servicului în Piața Centrală, s-au autosesizat cu privire la faptul că unei comerciante din piață i s-a făcut rău. Urmare a procedurii de identificare s-a constatat că persoana se numește D.M, de 51 ani din Bacău, în cauză fiind dispusă măsura de apelare a serviciului 112 pentru preluarea și transportarea acesteia în vederea primirii ajutorului medical de specialitate.
De asemenea, polițiștii locali au intervenit într-o situație similară și vineri, 15.02.2018, în jurul orelor 16.30, când în timpul serviciului de patrulare în Piața Centrală au observat o persoană cazută în zona unde se desfașoară activități comerciale de tip fast-food. Persoana a fost identificată ca fiind C.F.G. de 41 de ani din Moinești și în acest caz fiind apelat serviciul de urgență 112 pentru preluarea și soluționarea competentă a cazului.

BIROUL DE INTERVENŢII DIN CADRUL POLIŢIEI LOCALE ALĂTURI DE BĂCĂUANI 

Intervin atunci când situaţia impune. Se confruntă cu persoane recalcitrante şi cu situaţii în care singura alternativă este conducerea la sediul Poliţiei Locale. Biroul de Intervenţii este o structură a Serviciului de Ordine Publică şi Evidenţa Persoanei, care acordă sprijin ori de câte ori poliţiştii locali aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu se confruntă cu situaţii care degenerează, stări conflictuale în care sunt implicate persoane care refuză să se legitimeze sau devin agresive verbal şi fizic la adresa agenţilor. De asemenea, aceştia sunt prezenţi la manifestările sportive, cultural- artistice şi la sesizările făcute de catăţenii aflaţi în situaţii dificile. Pentru a preîntâmpina situaţiile în care, persoanele certate cu legea reclamă un comportament abuziv sau o folosire disproporţionată a forţei, pe lângă dotarea specifică grupelor de intervenţie, poliţiştii locali sunt echipaţi cu camere video, care înregistrează, în timp real, intervenţia şi modul în care aceasta a fost finalizată.
Stimaţi băcăuani, nu ezitaţi să apelaţi Poliţia Locală la numărul de telefon 0234/986 si la centrele zonale din cartierele dumneavoastră, pentru a semnala problemele cu care vă confruntaţi şi pentru soluţionarea acestora, conform competenţelor stabilite prin lege!

POLIȚIA LOCALĂ IMPLICATĂ IN DESFĂȘURAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT

În perioada 12.02- 22.02.2018, Polițistii Locali din cadrul Biroului de Ordine Publică sunt implicați în asigurarea ordinii și liniștii publice la cinci Instituții de Învățământ Preuniversitar, unde se va desfășura Examenul de Bacalaureat pentru absolvenții claselor a-XII-a. Măsurile de ordine și siguranță publică vor fi asigurate la: Colegiul Național " Gheorghe Vrânceanu", Colegiul Pedagogic " Ștefan cel Mare", Colegiul Național " Ferdinand I", Colegiul Economic " Ion Ghica" și Liceul cu program prelungit – Liceul Sportiv.
MULT SUCCES ELEVI!

AGENTII BIROULUI INTERVENTII AU INCEPUT ANTRENAMENTELE CU MAESTRUL ITALIAN EMILIO BUFFARDI

Urmare a vizitei efectuate anul trecut la sediul Polititie Locale, de catre maestrul italian, Emilio Buffardi, directorul tehnic al Federatiei de Krav Maga din Italia, colaborator al mai multor politii din Peninsula si din lume, au fost puse bazele unei colaborari intre cele parti. Aceasta colaborare a devenit concreta, vineri 02.02.2018, cand agentii Biroului de Interventii au desfasurat primul antrenament sub indrumarea maestrului italian. Antrenamentul face parte din primul modul de instruire a politistilor locali si a constat in efectuarea unor tehnici de autoaparare si incatusare, foarte utile in activitatile specifice desfasurate in teren.

SANCTIUNI PENTRU CONDUCATORII AUTO, CARE NU RESPECTA PREVEDERILE OUG 195/2002

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat ieri,01.02.2018, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Mihai Viteazu, Serbanesti, Milcov, Stefan cel Mare), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 29 autovehicule, aplicate un numar de 22 sanctiuni contraventionale si 24 puncte de penalizare la permisul auto.

PACHETE DE TIGARI UMPLUTE CU HARTIE, OFERITE SPRE VANZARE IN PIATA CENTRALA

Astazi, 02.02.2018, la orele 10.30, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica si Evidenta Persoanei s-au autosesizat cu privire la faptul ca o persoana, cunoscuta ca fiind comerciant ambulant de tigari in Piata Centrala, oferea spre vanzare unei persoane in varsta mai multe pachete de tigari. Agentii au intervenit si in urma verificarilor efectuate au constatat ca numitul F.O, de 50 ani, din Bacau, ii oferise numitului, P.C, de 75 ani, din Tamasi, judetul Bacau, un numar de 10 pachete de tigari de contrabanda, care erau umplute cu hartie. Intrucat, fapta in cauza este prevazuta la art.244 NCP si persoana implicata mai savarsise astfel de fapte, a fost dispusa masura de predare a numitului, F.O, catre Politia Municipiului Bacau, pentru definitivarea cercetarilor privind savarsirea infractiunii de inselaciune.

POLITIA LOCALA MAI APROAPE DE BACAUANI- 12 CENTRE INFIINTATE IN CARTIERELE MUNICIPIULUI

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor cetăţenilor din cartiere şi pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în folosul acestora, începând cu data de 01.02.2018, Poliţia Locală a Municipiului Bacău va iniţia o nouă modalitate de colaborare cu comunitatea locală.
În acest context, au fost înfiinţate în municipiului Bacău, un număr de 12 locaţii, deservite de 18 poliţişti locali din cadrul Biroului Ordine Publică şi Evidenţa Persoanei, cu un program de audienţe de luni până vineri, în intervalele orare 9.00- 10.00 , 11.00- 12.00 şi 16.00- 17.00 , 18.00- 19.00.
Scopul acestor locaţii şi al poliţiştilor locali arondaţi acestora este de a realiza un liant între cetăţeni şi Poliţia Locală a Municipiului Bacău, o comunicare directă privind identificarea problemelor cu care aceştia se confruntă, preluarea în mod direct a sesizărilor şi reclamaţiilor, consolidarea şi îmbunătăţirea relaţiei cu asociaţiile de proprietari, instituţiile de învăţământ, lăcaşurile de cult şi alte puncte de interes din zona deservită.

ACTIUNE COMUNA PRIVIND RESPECTAREA PREVEDERILOR OUG 195/2002

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera, au executat ieri, 25.01.2018, impreuna cu politistii Serviciului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bacau, o actiune comuna, care a vizat respectarea prevederilor OUG 195/2002. Au fost verificate cu acest prilej abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis, precum si alte abateri prevazute de actul normativ mai sus- mentionat.
Zonele vizate au fost strazile Milcov, Bdul Unirii, Mioritei si Stefan cel Mare, cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 49 autovehicule, aplicate un numar de 26 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 2710 lei si 31 puncte de penalizare la permisul auto.
Biroul de Siguranta Rutiera avertizeaza pe aceasta cale conducatorii auto sa respecte prevederile legale in vigoare, pentru asigurarea unui climat civilizat de trafic pe strazile muncipiului, acest tip de actiuni urmand sa capete un caracter permanent.

PERSOANA RECALCITRANTA, SANCTIONATA DE POLITISTII LOCALI

Astazi, 27.12.2017, in jurul orelor 05.30, in timpul efectuarii serviciului de patrulare in zona centrala a orasului, agentii din cadrul Biroului Interventii au fost sesizati de numita, N.M.de 57 ani, taximetrist din Onesti, cu privire la faptul ca, a preluat o persoana din Onesti, cu destinatia Bacau, aceasta refuzand sa-i achite contravaloarea calatoriei. Din relatarile acesteia, a reiesit faptul ca barbatul se afla intr-un club din zona centrala, motiv pentru care politistii locali au intervenit si au depistat persoana in cauza. La solicitarea venita din partea politistilor de a se legitima, acesta a devenit violent atat fizic cat si verbal, fiind necesara imobilizarea si conducerea la sediul Politiei Locale. In urma identificarii s-a stabilit ca barbatul se numeste, S. Catalin Gheorghe, de 35 ani, din Bacau, impotriva acestuia fiind dispusa masura de sanctionare contraventionala, conform Legii 61/1991, cu suma de 500 lei, pentru proferare de injurii si amenintari in locuri publice.

BIROUL DE ORDINE PUBLICA LE RECOMANDA BACAUANILOR SA FIE PRUDENTI DE SARBATORI

 Perioada aglomerata a Sarbatorilor de Iarna necesita o atentie sporita din partea dumneavoastra, stimati cetateni ai municipiului Bacau. Este momentul in care, pietele, supermarket-urile, magazinele devin extrem de aglomerate si in aceste aglomeratii puteti deveni foarte usor tinta persoanelor certate cu legea. De asemenea, traditiile de sarbatori pot deveni o modalitate, prin care dumneavoastra puteti deveni o potentiala victima a infractorilor.
Pentru a preveni aceste situatii, Biroul de Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Bacau, vine in sprijinul dumneavoastra, cu o serie de recomandari utile:
- cand sunteti la cumparaturi, asigurati-va ca geanta, portofelul, telefonul mobil sunt in siguranta ( nu le puneti in cosul de cumparaturi sau in buzunarele exterioare)
- evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, pe care sa le faceti vizibile, plata cu cardul fiind o modalitate mai sigura de plata pentru zonele aglomerate
- nu lasati cadourile sau bunurile pe care le achizitionati la vedere in masina si asigurati-va ca aceasta este incuiata
- evitati sa intrati in discutii cu persoane necunoscute, care va abordeaza pentru acte de caritate sau alte forme de donatii, pot fi persoane certate cu legea, al caror scop este sa va insele sau pagubeasca
- cand plecati de acasa, incercati sa creati aparenta ca in locuinta se afla cineva, prin lasarea unei lumini aprinse
- evitati postarea pe retelele de socializare a unor aspecte din care sa rezulte faptul ca sunteti plecati de Sarbatori, acest fapt, poate deveni o invitatie pentru infractori
- atentie la colindatori, raufacatorii se pot deghiza si avea un acces mai facil in locuintele dumneavoastra , manifestati o atentie sporita la persoanele pe care le primiti in casa, nu lasati usa deschisa si incercati sa ramaneti in fata acesteia pentru a nu crea o invitatie catre persoanele care doresc sa va patrunda in casa.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA LA DATORIE DE SARBATORI

        Avand in vedere ca se apropie perioada Sarbatorilor de Iarna, perioada in care se asteapta o crestere semnificativa a valorilor de trafic pe arterele municipiului Bacau, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera vor desfasura activitati specifice in teren, privind fluidizarea traficului rutier si a preintampinarii evenimentelor neplacute survenite in aglomeratiile rutiere, De asemenea, acestia vor urmari regimul parcarilor cu plata si nerespectarea prevederilor legale privind oprirea/stationarea voluntara, accesul interzis, precum si alte aspecte din sfera de competenta a politistilor locali.
      Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, pe linie de siguranta rutiera,                                                    Politia Locala va recomanda:
- Inainte de a pleca la drum, verificati starea tehnica a masinii
- adaptati in permanenta viteza la conditiile de drum si trafic
- adoptati o conduita civilizata si manifestati respect fata de ceilalti participanti la trafic
- respectati regulile privind oprirea/stationarea voluntara, pentru a evita crearea de aglomeratii in trafic
- circulati cu viteza redusa pentru a putea frana in conditii de siguranta
- mentineti o distanta mai mare fata de masina care se afla in fata dumneavostra pentru a preintampina producerea unor accidente
- nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau daca sunteti foarte obositi

POVESTE DE CRACIUN- IMPREUNA PENTRU COPIII DIN CENTRUL "GHIOCELUL"

Ieri, 20.12.2017, a cazut cortina peste initiativa "Poveste de Craciun", demarata de Politia Locala in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "C. Sturdza". Asa cum am precizat anterior, fondurile colectate cu prilejul spectacolului caritabil au fost alocate in totalitate pentru asigurarea unor sarbatori frumoase pentru copii din cele trei locatii apartinand Centrului de Servicii Sociale Ghiocelul.
Astfel, ieri dimineata reprezentanti ai Politiei Locale si ai Bibliotecii Judetene, asistati de dna. Gabriela Godoi, in calitate de reprezentat al centrului au facut cumparaturile aferente Sarbatorilor de Iarna pentru copiii din locatiile respective. Dupa finalizarea pregatirilor, a fost cooptat si Mos Craciun, care a venit impreuna cu un sac generos de daruri pentru cei 54 de copii aflati in dificultate.
Multumim pe aceasta cale colegilor nostri din cadrul Politiei Locale si partenerilor de la Biblioteca Judeteana, care au inteles ca sarbatoarea Craciunului este sinonima cu verbul " a darui"! Cu siguranta aceste initiative vor continua pentru acesti mici ingerasi, care merita din plin atentia noastra! Sarbatori Fericite, dragi copii!

HOT PRINS DE POLITISTII LOCALI 

Ieri, 19.12.2017, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune ce a vizat depistarea si identificarea grupurilor de tineri tip "colt de strada" sau "scara de bloc", precum si a persoanelor care tulbura ordinea si linistea publica sau manifesta comportamente de tip antisocial.
In timpul desfasurarii actiunii, politistii locali au fost sesizati cu privire la faptul ca, in statia de autobuz din zona Bancii Comerciale, unei tinere i s-a furat un portofel. Echipajul a observat ca doua fete, incercau sa alerge dupa o persoana de sex masculin care se indrepta inspre zona Liceului cu Program Sportiv. Politistii locali au intervenit si l-au prins pe barbat, cele doua tinere confirmand ca acesta i-a sustras uneia dintre ele portofelul in timp ce se aflau in statie.
A fost dispusa masura de conducere a celor trei persoane, la sediul Politiei Locale,unde, in urma procedurii de legitimare,s-a stabilit faptul ca autorul se numeste B. George Florin, de 49 ani, partea vatamata fiind, C. Elena- Madalina, de 20 ani, ambii din Bacau. Cu prilejul controlului corporal efectuat asupra numitului B.George Florin, a fost gasit si un telefon mobil, pentru care acesta nu a putut justifica provenienta, urmare a verificarilor efectuate de politisti, reiesind faptul ca si acesta fusese sustras in aceeasi zi de la o alta persoana.
In cauza, a fost intocmita documentatia prevazuta de lege privind constatarea in flagrant a infractiunii de furt, fiind dispusa predarea susnumitului, in vederea definitivarii cercetarilor, politistilor din cadrul Biroului de Investigatii Criminale- Politia Municipiului Bacau,

POLITISTII LOCALI PREZENTI ALATURI DE CAMPANIA "GATIM PENTRU OAMENII STRAZII"

Politisti locali din cadrul Birourilor de Ordine Publica si Siguranta Rutiera au contribuit in week-end la buna desfasurare a proiectului " Gatim pentru oamenii strazii", desfasurat in parcarea Stadionului Municipal din Bacau. In acest context, impreuna cu jandarmii, politistii locali au asigurat masuri de ordine si liniste publica, fluidizare a traficului rutier, precum si activitati de informare a persoanelor fara adapost, depistate si identificate, cu privire la scopul si destinatia acestui proiect. Campania a fost initiata de Clubul "Bronx" Bacau, in parteneriat cu Institutia Prefectului si a reunit marea majoritate a institutiilor cu atributiuni pe linie de ordine si liniste publica si asistenta sociala, urmand a fi continuata printr-un nou proiect, "Cadoul din Cutia de pantofi", în cadrul căruia vor fi împărțite daruri copiilor săraci din Iz. Berheciului, Valea Seacă, Nicolae Bălcescu, Horgești, Bijghir, Buhoci, Valea Seacă, Mărăști și Bacău.

ACTIVITATI DESFASURATE DE POLITISTII LOCALI DIN CADRUL BIROULUI DE INSPECTIE COMERCIALA

In perioada 07.12- 13.12.2017, politistii locali din cadrul Biroului de Inspectie Comerciala au desfasurat un numar de 67 controale, care au vizat respectarea actelor normative din sfera de competenta. In acest context, au fost efectuate un numar de 16 verificari privind protejarea populatiei impotriva activitatilor de comert ilicite, 22 verificari privind respectarea urbanismului comercial, 18 verificari privind produsele si serviciile de piata si 11 verificari privind fumatul in locurile publice si activitatea operatorilor economici, care comercializeaza produse expuse in afara spatiului comercial.
Urmare a verificarilor efectuate au fost intocmite note de control si aplicate un numar de 15 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 4810 lei. Avand in vedere ca urmeaza perioada Sarbatorilor de Iarna, o perioada in care activitatile de comert se vor intensifica, politistii locali din cadrul Biroului de Inspectie Comerciala atentioneaza persoanele, care intentioneaza sa desfasoare activitati comerciale, sa faca acest lucru doar cu respectarea prevederilor legale in vigoare, pentru a evita sanctiunile contraventionale si a asigura un climat de comert civilizat pe raza municipiului Bacau.

POVESTE DE CRACIUN. IMPREUNA PENTRU ZAMBETUL COPIILOR


Aceasta poveste s-a infiripat in urma cu ceva timp pe holurile Politiei Locale si a prins contur odata cu discutiile purtate cu partenerii nostri de la Biblioteca Judeteana "C.Sturdza". Din dorinta de a da un sens sarbatorii Craciunului si din dorinta de vedea zambet pe chipuri de copil, colectivul Politiei Locale s-a alaturat initiativei acestui spectacol caritabil " POVESTE DE CRACIUN", o manifestare ce se doreste a fi un preambul al unei colaborari eficiente, in scopul sprijinirii copiilor aflati in dificultate. Va fi un Mos Craciun, vor fi copii care vor performa pe scena, va fi lumina in sala si in suflete dar important cu adevarat va fi, ceea ce va urma....un zambet si caldura in sufletele copiilor de la Centrul Ghiocelul. Ne dorim dragi copii ca acest Mos Craciun sa capete continuitate pentru voi si pentru noi! Vom fi uniti si pe viitor pentru aceasta cauza nobila, pentru ca sufletelele voastre sa simta si sa traiasca magia acestor Sarbatori! Le multumim pe aceasta cale colegilor care au contribuit pentru ducerea la indeplinire a acestui proiect si partenerilor nostri pentru oportunitatea creata....de a avea o Poveste de Craciun, pe care o dorim repetata.

ACTIUNE PRIVIND RESPECTAREA PREVEDERILOR OUG 195/2002

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat saptamana aceasta o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Nicu Enea, Vadul Bistritei, Marasesti), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 35 autovehicule, aplicate un numar de 21 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 980 lei si 20 puncte de penalizare la permisul auto

STARE CONFLICTUALA, APLANATA DE POLITISTII LOCALI

Ieri, in jurul orelor 15.30, Politia Locala a fost sesizata cu privire la faptul ca in parcarea unui supermarket din zona Nicu Enea, are loc un conflict, in care sunt implicate mai multe persoane. La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Biroului Interventii, care a constatat faptul ca aspectele sesizate se confirma, fiind depistate doua persoane, I.V si S,C.ambii minori,
cu domiciliul in Bacau,care isi adresau injurii si se agresau fizic. Pe langa cei doi, mai erau si alte persoane, care, conform declaratiilor celui care a facut sesizarea nu erau implicate in altercatie. Avand in vedere ca persoanele in cauza, minori fiind, nu raspund contraventional pentru faptele savarsite, a fost dispusa masura de contactare si sanctionare a parintilor acestora cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor, fiindu-le pus in vedere ca, pe viitor, sa manifeste o atentie sporita in procesul educational si in supravegherea acestora.

ACTIVITATI DESFASURATE IN WEEK-END DE AGENTII DIN CADRUL BIROULUI DE SIGURANTA RUTIERA

In week-end, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au fost angrenati in activitati specifice de fluidizare a traficului si identificare a conducatorilor auto, care aleg sa-si parcheze masinile neregulamentar.
In acest context, acestia au executat, duminica, 19.11.2017, in intervalul orar 07.00 si 13.00, masuri de ordine privind fluidizarea traficului rutier in zona Targului Auto Saptamanal Serbanesti. De asemenea, politistii locali au desfasurat in week-end si activitati de identificare a soferilor, care comit contraventii privind prevederile OUG 195/2002, HCL 84/2008 ( regimul parcarilor cu plata si HCL 362/2007( autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone). A fost vizata zona centrala a municipiului, fiind controlate un numar de 126 autovehicule, aplicate un numar de 55 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 5670 lei si 24 puncte penalizare la permisul auto.

ADAPOSTURI ALE OAMENILOR STRAZII ELIMINATE DE PE DOMENIUL PUBLIC

Urmare a sesizarilor primite de la cetateni si a autosesizarilor din teren, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica impreuna cu salariati ai Societatii de Servicii Publice Municipale Bacau, au desfasurat, astazi, 29.11.2017, intre orele 07.00- 12.00, o actiune ce a vizat eliminarea de pe domeniul public a mai multor adaposturi improvizate de oamenii strazii.Cu prilejul actiunii au fost verificate si salubrizate un numar de 6 locatii, in care se aflau astfel de adaposturi improvizate din zonele : Calugareni, Cartier CFR, Letea, Alexandru cel Bun, Mioritei si Calea Marasesti.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA A VERIFICAT AUTOVEHICULELE CU MASA MAI MARE DE 3,5 TONE

Ieri, 27.11.2017, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au desfasurat o actiune ce a vizat respectarea prevederilor HCL 362/2007, privind regimul tranzitarii, stationarii, parcariii autovehiculelor destinate serviciilor regulate si a serviciilor regulate speciale, precum si a serviciilor ocazionale transport persoane si transport marfa pe raza municipiului Bacau. Cu prilejul actiunii au fost monitorizate zonele : Garofitei, I.L. Caragiale, Milcov, Republicii, Vadu Bistritei, Gara, fiind verificate un numar de 31 autovehicule si aplicate un numar de 15 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1360 lei si 14 puncte penalizare la permisul auto.

VERIFICARI PRIVIND REGIMUL DOMICILIAR PE STRADA BUCEGI

Saptamana trecuta politistii locali au efectuat o serie de verificari privind respectarea regimului domiciliar, conform OUG 97/2005, la un imobil de pe strada Bucegi. Actiunea a vizat depistarea, identificarea si sanctionarea contraventionala a persoanelor care locuiesc fara forme legale, gasirea persoanelor date in urmarire generala sau locala si cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, care domiciliaza legal in imobilele respective.
Cu prilejul activitatii desfasurate, politistii locali au verificat un numar de 14 apartamente si legitimate 10 persoane, celor in cauza fiindu-le pus in vedere sa respecte prevederile OUG 97/2005,

10 MASINI ABANDONATE SAU FARA STAPAN AU FOST RIDICATE DE PE DOMENIUL PUBLIC IN ULTIMELE 2 ZILE

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera impreuna cu reprezentantii Sectiei Utilaje si Servicii Tehnice din Primarie au fost implicati, in ultimele doua zile, in ridicarea de pe domeniul public al municipiului a unui numar de 10 autovehicule abandonate si fara stapan. Acestea au fost ridicate in baza unei dispozitii de primar, intrucat proprietarii nu s-au conformat somatiilor emise de politstii locali. Actiunea a fost extinsa pe raza municipiului Bacau, fiind ridicate masini de pe strazile Energiei, Aleea Parcului, Otelari, Neagoe Voda, Garofitei, Stadionului etc.
In momentul de fata, politistii locali mai au in lucru un numar de 24 autovehicule abandonate sau fara stapan, care fac obiectul Legii 421/2002 si urmeaza sa fie ridicate de pe domeniul public.

POLITISTII LOCALI DIN NOU ALATURI DE ELEVII DE LA SCOALA "MIHAI DRAGAN"

Astazi, 23.11.2017, politistii locali au participat la Scoala "Mihai Dragan", la o noua sesiune de sedinte cu caracter preventiv, in cadrul proiectului "19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor". Astazi fost efectuate un numar de 8 sedinte, care au vizat teme ce au fost stabilite in cadrul proiectului si anume: faptele antisociale, reguli generale ce trebuiesc respectate de catre elevi, raspunderea contraventionala a minorilor, bullying, abuzul asupra minorilor si folosirea internetului. Sedintele au avut un caracter liber si interactiv, elevii au adresat intrebari si au primit raspunsuri cu privire la situatiile, pe care le-au intalnit cu prilejul deplasariii catre scoala, in incinta acesteia si in utilizarea paginilor de internet. Sedintele vor continua si in saptamana ce urmeaza, pana la finalizarea proiectului, urmand ca, ulterior, colaborarea sa continue pe alte teme de interes pentru cei mici.
Multumim pe aceasta cale, cadrelor didactice implicate, pentru sprijinul acordat si pentru aceasta laudabila initiativa!

PERSOANE CARE TULBURAU ORDINEA SI LINISTEA PUBLICA IN CENTRU, SANCTIONATE DE POLITSTII LOCALI

Ieri, 20.11.2017, in jurul orelor 14.30, politistii locali din cadrul Compartimentului Interventii s-au autosesizat cu privire la faptul ca, in zona centrala a orasului, un grup de 4 persoane tulburau ordinea si linistea publica, deranjand vizibil trecatorii.
Cele patru persoane, din judetul Neamt, au fost conduse la sediul Politiei Locale, unde au fost identificate si intocmite documentele procedurale de sanctionare contraventionala, conform Legii 61/1991, dupa cum urmeaza L. Ion ( 300 lei), T.Gheorgita ( 300 lei), C. Marius ( 300 lei) si C. Mihai (100 lei), pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

ACTIVITATI DESFASURATE IN WEEK-END DE AGENTII DIN CADRUL BIROULUI DE SIGURANTA RUTIERA

In week-end, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au fost angrenati in activitati specifice de fluidizare a traficului si identificare a conducatorilor auto, care aleg sa-si parcheze masinile neregulamentar.
In acest context, acestia au executat, duminica, 19.11.2017, in intervalul orar 07.00 si 13.00, masuri de ordine privind fluidizarea traficului rutier in zona Targului Auto Saptamanal Serbanesti. De asemenea, politistii locali au desfasurat in week-end si activitati de identificare a soferilor, care comit contraventii privind prevederile OUG 195/2002. A fost vizata zona centrala a municipiului, fiind controlate un numar de 51 autovehicule, aplicate un numar de 20 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1180 lei si 28 puncte penalizare la permisul auto.

SANCTIUNI PENTRU CONDUCATORII AUTO, CARE NU RESPECTA PREVEDERILE OUG 195/2002

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat ieri,16.11.2017, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Nicu Enea, Vadul Bistritei, Mioritei, Energiei si Garii), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 35 autovehicule, aplicate un numar de 19 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1270 lei si 12 puncte de penalizare la permisul auto.

POLITIA LOCALA ALATURI DE ELEVII DE LA SCOALA " MIHAI DRAGAN"

Ieri, 16.11.2017, reprezentantii Politiei Locale Bacau au fost prezenti la Scoala "Mihai Dragan", una dintre unitatile de invatamant repartizate institutiei, prin protocolul incheiat cu Politia Municipiului Bacau si Jandarmeria. Politia Locala a fost invitata sa participe alaturi de elevii scolii la Campania Internationala " 19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor", sectiune a Proiectului Educational al Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative. Cu prilejul acestui eveniment, politistii locali vor sustine sedinte educativo- informative, in cadrul orelor de dirigentie, unde vor prezenta aspecte generale privind raspunderea contraventionala a minorilor, comportamentul acestora in si in afara scolii, precum si o serie de teme propuse in cadrul proiectului, legate de fenomenul de "bullying" in scoala, abuzurile asupra copiilor si tinerilor, acesul la internet si riscurile acestuia. Ieri au avut loc un numar de 3 sedinte la clasele a -VIII-a, care au beneficiat de atentia maxima a elevilor implicati, temele abordate generand o deosebita emulatie intre politisti, elevi si profesori. Calendarul proiectului continua si astazi cu un numar de 4 sedinte, urmand ca acestea sa continue pana la finalizarea acestuia.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA DIN NOU LA DATORIE

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au desfasurat ieri, 14.11.2017, o serie de activitati , care au vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula si regimul parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Echipajele de politisti locali au actionat pe raza municipiului Bacau, cu acest prilej fiind verificate un numar de 23 autovehicule, aplicate un numar de 17 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 680 lei si 25 puncte de penalizare la permisul auto.

SCANDALAGII CALMATI DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 13.11.2017, in jurul orelor 23.50, Politia Locala a fost sesizata cu privire la faptul ca, in fata unui cazinou din zona Pietei Centrale are loc un conflict intre doua persoane. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Compartimentului Interventii, care au constatat ca aspectele sesizate se confirma, fiind depistate doua persoane de sex masculin, care se aflau intr-o disputa fizica si verbala, adresandu-si injurii, tulburand astfel ordinea si linistea publica. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Politiei Locale, unde au fost identificate ca fiind G.G, de 18 ani, din comuna Flipesti si I.P, de 19 ani, din comuna Secuieni si sanctionate contraventional , conform Legii 61/1991, cu suma de 500 lei, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA A ACTIONAT DIN NOU PE LINIA AUTOVEHICULELOR PARCATE NEREGULAMENTAR

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat ieri, 09.11.2017, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula si regimul parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Nicu Enea, Vadul Bistritei. si Mihai Viteazu), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 35 autovehicule, aplicate un numar de 23 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1860 lei si 34 puncte de penalizare la permisul auto. Cu prilejul actiunii, a fost depistat si un autovehicul cu masa mai mare de 3, 5 tone, care tranzita zona centrala a municipiului, fara a detine permisul de libera trecere eliberat de compartimentul specializat din primarie, in cauza fiind aplicata sanctiune contraventionala, in cuantum de 500 lei, conform HCL 362/2007.

O ALTFEL DE SCOALA...CU POLITIA LOCALA

Astazi sediul Politiei Locale a fost vizitat de elevii Colegiului National "Vasile Alecsandri", in cadrul manifestarilor prilejuite de programului educativ “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii au fost primiti in sala de sedinte a institutiei si au fost angrenati in mai multe discutii interactive, deschise, modalitatea de abordare a problemelor discutate fiind una complet diferita de cea obisnuita, dat fiind si specificul vizitei. Politistii locali le-au facut elevilor recomandari cu privire la modul de comportament pe retelele de socializare, pe strada, in autobuz, in interiorul institutiilor de invatamant, dialogul fiind unul liber, presarat cu glume, fapt ce a generat o atmosfera destinsa. De asemenea, au fost abordate teme ce au vizat respectul reciproc intre colegi si evitarea conflictelor interpersonale intre acestia, la final, elvilor fiindu-le prezentate si arme din dotarea Politiei Locale.
Multumim pentru aceasta initiativa laudabila doamnei diriginte si va mai asteptam cu drag, in aceasta noua forma de parteneriat "politist local- elev"!

URMARIT LOCAL DEPISTAT SI PREDAT DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 07.11.2017, in jurul orelor 20.15, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica, aflati in timpul serviciului de patrulare in zona Garii Bacau, au facut o verificare la fostul canton CFR, loc cunoscut ca zona folosita, ca refugiu, de oamenii strazii. La demisolul locatiei respective, agentii au depistat o persoana, care la vederea acestora a incercat sa fuga. A fost prins din urma de politisti, iar la solicitarea acestora de a se legitima, persoana respectiva a adoptat o atitudine ostila, devenind agitat, violent in limbaj si in gesturi. A fost imobilizat si incatusat, in urma controlului corporal efectuat fiind gasite asupra sa, in afara de obiecte uzuale si cartea de identitate, pe numele T. C, de 32 ani, din Bacau, un brici si un cutit cu lama de aproximativ 12 cm. A fost dispusa masura de conducere a barbatului la sediul Politiei Locale, unde s-a constatat ca acesta se sustragea unei pedepse de 3 ani si o luna, pe numele lui existand un mandat de executare, emis de Judecatoria Bacau. Persoana in cauza a fost predata politistilor din cadrul IPJ Bacau, Biroul de Investigatii Criminale, pentru definitivarea cercetarilor.

PERSOANA CU PROBLEME, GASITA SI INCREDINTATA INSOTITORULUI DE CATRE POLITISTII LOCALI

Ieri, 05,11,2017, in jurul orelor 11.30, politistii locali aflati in exercitarea atributiunilor de serviciu in Piata Centrala, au fost sesizati de catre numita, S.A, de 77 ani din Bacau, care avea calitatea de insotitor al numitei B.E, de 66 ani, ca aceasta a disparut de langa ea, in zona tarabelor de fructe. Persoana in cauza, suferinda de amnezie, a profitat de un moment de neatentie al insotitoarei, care facea cumparaturi si a plecat de langa aceasta, fiind imposibil de localizat in aglomeratia din piata. Pe baza semnalmentelor furnizate de catre S.A, politistii locali au reusit identificarea acesteia in zona parcarii de pe strada 9 Mai, fiind dispusa masura de incredintare a persoanei in cauza insotitoarei sale, cu recomandarea, ca pe viiitor aceasta sa manifeste o vigilenta sporita in locurile aglomerate, pentru a evita situatiile de acest gen.

ACTIUNE PRIVIND RESPECTAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE

Avand in vedere sesizarile primite de la cetateni si autosesizarile din teren ale politistilor locali, care semnaleaza faptul ca in anumite zone din municipiul Bacau exista grupuri de tineri de tip " colt de strada" sau "scara de bloc", care creaza un sentiment de nesiguranta, neliniste si disconfort in randul cetatenilor, Biroul de Ordine Publica a desfasurat o actiune ce a vizat depistarea, identificarea si sanctionarea contraventionala a persoanelor care tulbura ordinea si linistea publica pe raza municipiului Bacau.
Cu prilejul actiunii, au fost depistate si legitimate un numar de 29 persoane, fiind aplicate un numar de 7 sanctiuni contraventionale, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

ACTIUNE PRIVIND REGIMUL PARCARILOR CU PLATA

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia prevederilor HCL. 84/2008, privind respectarea regimului parcarilor cu plata pe raza municipiului Bacau. Au fost verificate mai multe parcari cu plata din zona centrala ( str. Dumbravei, Popa Sapca, Nicolae Balcescu, Gara, Stadion etc), fiind controlate un numar de 203 autovehicule. Dintre acestea, un numar de 100, aveau tichet de parcare, 50, aveau abonamente de parcare si 10, achitasera contravaloarea taxei de parcare prin SMS Au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 750 lei, fiind comunicate spre verificare si sanctionare ulterioara, un numar de 24 autovehicule.

POLITIA LOCALA A PRIMIT ASTAZI VIZITA MAESTRULUI ITALIAN, EMILIO BUFFARDI

 Urmare a vizitei facute de delegatia Politiei Locale la Torino, pe adresa institutiei a fost primita o solicitare de colaborare, venita din partea maestrului italian, Emilio Buffardi, directorul tehnic al Federatiei de Krav Maga din Italia, colaborator al mai multor politii din Peninsula si din lume, participant la misiuni NATO si ONU in diverse teatre de operatiuni militare.
Maestrul a fost primit la sediul Politiei Locale de catre domnul comandant, Ene Constantin- Florin, prilej cu care au fost puse bazele unui acord de colaborare, care urmeaza sa-si produca efectele pe viitor, cele doua parti manifestand o disponibilitate maxima pentru acest aspect.
In incheiere, maestrul a sustinut un antrenament demonstrativ cu politistii locali, care a vizat tehnici de autoaparare, imobilizare si incatusare, extrem de utile in meseria, pe care acestia o exercita.

GRAZIE MAESTRO!

http://www.vigorlegio.it/wp/category/il-team/maestro/

SITUATIE CONFLICTUALA APLANATA DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 01.11.2017, in jurul orelor 16.45, pe numarul de urgenta 0234/986, Politia Locala a primit o sesizare conform careia, in zona Banca Nationala a izbucnit un conflict spontan intre mai multe persoane. Politistii de la Ordine Publica s-au deplasat in zona respectiva, unde au constatat ca aspectele sesizate se confirma, la fata locului fiind un conflict in desfasurare in care erau implicati mai multi tineri. Urmare a verificarilor efectuate, politistii au constatat ca persoanele care au generat acest conflict sunt doi tineri, care consumau bauturi alcoolice in fata unei societati comerciale din zona si care au refuzat sa se legitimeze la solicitarea agentilor. A fost dispusa masura de conducere a celor doua persoane la sediul Politiei Locale, unde cei doi au fost identificati ca fiind, C.G, de 25 ani si A.S, de 24 ani, ambii din Bacau, acestia fiind sanctionati contraventional, conform Legii 61/1991, cu amenda de 100 lei fiecare, pentru consum de bauturi alcoolice in loc public neautorizat si tulburarea ordinii si linistii publice.

RAZIE IN PIATA SUD

Ieri, 31.10.2017, intre orele 10.00 si 12.00, Politia Locala a executat o razie in perimetrul Pietei Sud si in zonele adiacente acesteia. In aceasta activitate au fost implicate Biroul de Ordine Publica, Siguranta Rutiera si Inspectie Comerciala, scopurile urmarite fiind depistarea persoanelor care apeleaza la mila publica, consumul de alcool in locuri publice, prevenirea faptelor de natura antisociala, autovehiculele parcate neregulamentar, conducatorii auto care desfasoara activitati de taximetrie fara forme legale, verificarea activitatii comerciale si alte aspecte care intra in sfera competentelor Politiei Locale. Activitatea desfasurata a implicat un efectiv sporit de politisti locali si autovehicule, cu prilejul raziei fiind controlate un numar de 22 societati comerciale, 25 producatori agricoli si verificate un numar de 20 autovehicule. De asemenea, au fost legitimate 61 persoane, aplicate un numar de 25 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1040 lei si 16 puncte penalizare la permisul auto.
Cu prilejul legitimarilor efectuate, politistii locali l-au depistat in zona Pietei Sud, conform semnalmentelor, pe numitul, B.Damian, de 46 ani, din comuna Traian, care era cautat de catre politistii din cadrul IPJ Bacau, pentru detinere ilegala de arma, acesta fiind predat pentru definitivarea cercetarilor

ACTIVITATEA DE TAXIMETRIE A FOST DIN NOU VERIFICATA DE CATRE POLITISTII LOCALI

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au desfasurat, in intervalele orare 10.00-12.00 si 15.00- 17.00, o actiune ce a vizat respectarea prevederilor Legii nr.38/2003 si HCL 27/2008, acte normative ce reglementeaza activitatea de taximetrie pe raza municipiului Bacau. De asemenea au fost vizate in cadrul acestei actiuni si abaterile statice( oprire, parcare, acces interzis) si respectarea regimului parcarilor cu plata
Au fost verificate mai multe zone prevazute cu statii taxi dar si zonele cu probleme in privinta parcarilor neregulamentare (Milcov, Cora, Lalelelor, Stefan cel Mare, Nicu Enea, Vadul Bistritei si Bulevardul Unirii), fiind controlate un numar de 30 autovehicule si aplicate 17 sanctiuni contraventionale , in cuantum de 935 lei.

RAZIE DE PROPORTII IN PIATA CENTRALA

Ieri, 26.10.2017, intre orele 10.00 si 12.00, Politia Locala a executat o razie in perimetrul Pietei Centrale si in zonele adiacente acesteia. In aceasta activitate au fost implicate Biroul de Ordine Publica, Siguranta Rutiera si Inspectie Comerciala, scopurile urmarite fiind depistarea persoanelor care apeleaza la mila publica, consumul de alcool in locuri publice, prevenirea faptelor de natura antisociala, comertul cu tigari de contrabanda, parcarile cu plata, verificarea activitatii comerciale si alte aspecte care intra in sfera competentelor Politiei Locale. Activitatea desfasurata a implicat un efectiv sporit de politisti locali si autovehicule, cu prilejul raziei fiind controlate un numar de 28 societati comerciale, legitimate 74 persoane si verificate 161 de autovehicule din zona pietei. Au fost aplicate un numar de 32 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 2255 lei si 17 puncte penalizare la permisul auto, cu prilejul legitimarilor efectuate fiind depistata si o persoana care se sustragea urmarii penale, cautata de politistii din cadrul Sectiei 2 Politie

CONTINUA ACTIUNILE PRIVIND ABATERILE STATICE SI REGIMUL PARCARILOR CU PLATA

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat in perioada 23.10- 24.10, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice ( oprire, parcare, acces interzis) si a regimului parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Mioritei, Vadul Bistritei. si Energiei), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 59 autovehicule, aplicate un numar de 29 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 2115lei si 38 puncte de penalizare la permisul auto. Facem un apel, pe aceasta cale, la conducarii auto, care aleg sa-si parcheze masinile in locurile semnalizate cu indicator de oprire/stationare interzisa sau in parcarile cu plata, fara a achita contravaloarea taxei de parcare aferenta timpului petrecut in acestea, sa se conformeze prevederilor legale in vigoare, deoarece actiunile pe acest segment au un caracter permanent si riscul de a primi o sanctiune contraventionala este unul ridicat.

"EXPOMILITAR 2017 " - EXPOZITIE DE TEHNICA MILITARA CU PRILEJUL ZILEI ARMATEI

Asa cum precizam acum doua zile, Politia Locala Bacau a participat la expozitia de tehnica militara, prilejuita de Ziua Armatei, care a avut loc in parcarea de la Arena Mall, ieri 25.10.2017. La standul Politiei Locale, vizitatorii au putut vedea tehnica din dotare si au primit pliante cu atributiunile institutiei si o serie de recomandari, menite sa le asigure siguranta si linistea. Cei mai mici dintre vizitatori au avut prilejul sa faca poze cu masinile si armamentul Politiei Locale, fiind recompensati la final cu o legitimatie de politist local, valabila pe ziua in curs.
Profitam de aceasta ocazie pentru a le multumi organizatorilor pentru invitatie si celor care au ales sa viziteze pavilionul nostru din cadrul expozitiei. Va multumim dragi bacauani pentru ca ne-ati vizitat si va asiguram de dorinta noastra unanima de a imbunatati servciile pe care vi le oferim, pentru a reusi sa asiguram un climat civilizat si sigur pentru dumneavoastra!

BATRAN PLECAT DE ACASA, GASIT SI PREDAT FAMILIEI DE POLITSTII LOCALI

Astazi, 24.10.2017, in jurul orelor 09.30, politistii locali aflati in timpul serviciului de patrulare in Piata Centrala, s-au autosesizat cu privire la faptul ca, un batran mergea prin ploaie, fara a avea o destinatie precisa, de-a lungul aleii pietonale. Agentii au intervenit, si-au declinat identitatea si i-au solicitat persoanei in cauza sa ii insoteasca la sediul Politiei Locale, pentru clarificarea unor aspecte legate de identitate si prezenta in zona pietei. Urmare a verificarilor efectuate, s-a constatat ca numitul, N.Ion, de 92 ani, din comuna Sarata, plecase de acasa, fiind cautat de familie si de politia din zona de domiciliu. A fost luata legatura cu familia acestuia, care a fost anuntata sa se prezinte la sediul Politiei Locale, pentru a-l prelua pe batran si pentru a-l conduce acasa. Urmare a discutiilor purtate cu fiica acestuia, a reiesit faptul ca aceasta este a cincea oara cand batranul pleaca de acasa si prima data cand acesta alege sa plece in oras, la distanta de zona de domiciliu. A fost dispusa masura de predare a persoanei in cauza familiei, cu recomandarea, ca pe viitor, sa fie manifestata o mai mare vigilenta cu privire la supravegherea acestuia, pentru a evita situatiile neplacute.

POLITIA LOCALA PARTICIPA LA
" EXPO MILITAR 2017 "

Miercuri, 25.10.2017, intre orele 11.00 si 18.00, in parcarea Arena Mall Bacau, va avea loc expozitia de tehnica militara "Expo Militar 2017". Cu acest prilej, institutiile din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala isi vor expune tehnica militara si vor efectua exercitii demonstrative pentru publicul prezent la expozitie.
Politia Locala va fi prezenta in cadrul evenimentului cu un pavilion de prezentare, unde vizitatorii vor intra in contact cu personalul institutiei si cu armamentul din dotare. La standul Politiei Locale sunt asteptati si copii, care vor fi intampinati cu mici surprize.

ACTIUNE PRIVIND ABATERILE STATICE SI REGULAMENTUL PARCARILOR CU PLATA

La sfarstiul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice
( oprire, parcare, acces interzis) si a regimului parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Mioritei, Vadul Bistritei. si Milcov), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 31 autovehicule, aplicate un numar de 17 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 880 lei si 22 puncte de penalizare la permisul auto. Facem un apel, pe aceasta cale, la conducarii auto, care aleg sa-si parcheze masinile in locurile semnalizate cu indicator de oprire/stationare interzisa sau in parcarile cu plata, fara a achita contravaloarea taxei de parcare aferenta timpului petrecut in acestea, sa se conformeze prevederilor legale in vigoare, deoarece actiunile pe acest segment au un caracter permanent si riscul de a primi o sanctiune contraventionala este unul ridicat.

POLITISTII LOCALI AU MAI RESTITUIT UN PORTOFEL

Ieri, 19.10.2017,in jurul orelor 12.00, politistii locali au restituit un portofel, care continea acte si bani si se afla la sediul institutiei din data de 18.10.2017. Accesoriul fusese predat de doi tineri, in jurul orelor 15.00, agentilor din Piata Centrala. Politistii au preluat portofelul in prezenta unui martor si la verificare s-a constatat ca acesta continea suma de 15 lei, un permis de conducere, un card de sanatate, cartea de identitate, doua carduri bancare si mai multe chitante, care atestau diverse plati. Urmare a demersurilor facute de politistii locali, a fost identificat proprietarul, in persoana domnului, S.Robert-Lucian, de 26 ani, din Bacau, care a fost anuntat si invitatat la sediul Politiei Locale pentru a intra in posesia portofelului. La momentul restituirii acestuia, persoana in cauza a declarat ca l-a pierdut intr-un moment de neglijenta si a constatat absenta acestuia in momentul, in care a dorit sa efectueze o plata..
Susnumitul s-a prezentat astazi la sediul Politiei Locale, unde a intrat in posesia portofelului, adresand multumiri persoanei, care l-a gasit si politistilor locali, care si-au facut datoria.

ACTIUNE PRIVIND REGIMUL PARCARILOR PUBLICE CU PLATA

Ieri, 18.10.2017, intre orele 10.00 si 14.00, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia prevederilor HCL. 84/2008, privind respectarea regimului parcarilor cu plata pe raza municipiului Bacau. Au fost verificate mai multe parcari cu plata din zona centrala ( str. Dumbravei, Popa Sapca, Nicolae Balcescu, Gara, Stadion etc), fiind controlate un numar de 277 autovehicule. Dintre acestea, un numar de 162, aveau tichet de parcare, 41, aveau abonamente de parcare si 31, achitasera contravaloarea taxei de parcare prin SMS Au fost aplicate 29 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1100 lei, fiind comunicate spre verificare si sanctionare ulterioara, un numar de 43 autovehicule.

POLITIA LOCALA CONTINUA ACTIVITATILE PRIVIND COMBATEREA FENOMENULUI DE CERSETORIE

Biroul de Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Bacau, continua sa desfasoare zilnic actiuni ce au ca scop prevenirea si combaterea fenomenului de cersetorie si identificarea persoanelor fara adapost de pe raza municipiului Bacau. In acest context,ieri, a fost desfasurata o actiune, ce a vizat respectarea prevederilor Legii 61/1991, privind segmentul cersetorie Actiunea a fost efectuata intre orele 14.00 si 22.00, fiind legitimate cu acest prilej 11 persoane, din care doar 4 apelau la mila publica. Au fost aplicate un numar de 6 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 500 lei. Pentru persoanele care provin din alte localitati, a fost dispusa masura de conducere a acestora la un mijloc de transport catre localitatile de domiciliu.

18 OCTOMBRIE, ZIUA EUROPEANA DE LUPTA IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

 Prin intermediul actiunilor pe care le desfasoara in unitatile de invatamant repartizate, politistii locali informeaza elevii cu privire la situatiile de evitat, pentru a nu deveni o victima a traficului de persoane. Va prezentam mai jos, o serie de pasi de urmat pentru evita situatia neplacuta, in care dumneavoastra puteti deveni o victima a traficului de persoane:
- Evita sa frecventezi mediile dubioase (baruri, cluburi de noapte,);
- Fii reticent(a) fata de persoanele cunoscute prin intermediul Internet-ului (poate fi un proxenet, pedofil, violator, etc.);
- Nu te increde in anunturile publicitare care promoveaza locuri de munca in strainatate ca: modele, cantarete, dansatoare, picolite, servitoare, baby-sitter;
- Nu accepta sa treci frontiera cu acte false;
- Intreaba daca vei primi permis de munca. Retine faptul ca nu poti munci in strainatate fara viza sau permis de munca. Cu viza turistica poti munci doar “la negru”;
- Incearca sa obtii de la Politie sau oficiul fortelor de munca cat mai multe date despre angajator si daca are dreptul sa medieze angajarea in strainatate;
- Asigura-te ca ai numarul de telefon de la Ambasada sau Consulatul Roman din tara in care vei lucra;
- Nu da nimanui pasaportul tau. Acest document nu trebuie instrainat niciodata. El este singura dovada ca existi. Nimeni nu are dreptul sa-ti ceara pasaportul decat pentru a verifica datele de identitate in momentul trecerii frontierei;
-Fa-ti fotocopii ale tuturor documentelor de calatorie si pastreaza-le la tine tot timpul. Pentru mai multa siguranta, poti lasa o copie a pasaportului tau parintilor sau altei persoane de incredere;
- Incearca sa inveti cateva cuvinte, propozitii, fraze in limba tarii in care vei lucra;
- Daca ajungi in mainile traficantilor, incearca sa fugi si sa mergi la Politie, la Ambasada sau Consulatul Roman sau sa te adresezi Organizatiei Internationale pentru Migratiune din tara in care te afli. Reprezentantii acestor institutii te pot ajuta sa ajungi acasa;
- Inainte de a lua decizia de a parasi tara, informeaza-te corect!

SCANDALAGIU SANCTIONAT DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 16.10.2017, in jurul orelor 10.00, politistii locali care se aflau in in patrulare in zona Pietei Centrale s-au autosesizat cu privire la faptul ca, in zona halei de produse lactate, avea loc un scandal, in care era implicata o persoana, care parea a fi sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul in cauza, profera injurii la adresa cetatenilor si comerciantilor din piata, intr-un acces de furie, acesta spargand cu pumnul si un geam de termopan de la usa de acces. Politistii au intervenit si l-au imobilizat pe numitul, G. Vasile, de 33 ani din Bucuresti, care a fost condus la sediul Politiei Locale din Piata Centrala. In cauza a fost dispusa masura de sanctionare a susnumitului cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, fiind intocmita documentatia privind constatarea in flagrant a unei infractiuni de distrugere si deferirea persoanei in cauza organelor abilitate,

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA, ZILNIC IN ZONA UNITATILOR DE INVATAMANT

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera sunt implicati zilnic in activitati de dirijare si fluidizare a traficului in zona Colegiului National Pedagogic "Stefan cel Mare" si a Scolii Gimnaziale nr.19 "Alexandru Ioan Cuza", in perioada de afluire-defluire a elevilor catre si dinspre unitatile de invatamant. De asemenea, politistii locali mai executa astfel de activitati in zona Scolii nr.11 "Mihai Dragan" si in intersectiile Tic-Tac, Spiru Haret ( zona Spitalului Judetean Bacau) si Bulevardul Unirii.

ARHIVA

13-02-2017--13-02-2017